Pionier digitaal beeldhouwer Rinus Roelofs zal levensgroot 2,3-meter-hoog kunstwerk gemaakt met 3D printen onthullen op de RapidPro vakbeurs

2,3-meter-hoog kunstwerk gemaakt met 3D printen

 

Rinus Roelofs is al meer dan 20 jaar een pionier in ‘beeldhouwen’ op een computer. Tot voor kort konden zijn meest complexe creaties niet gerealiseerd worden, omdat ze te complex waren voor traditionele productiemethoden. Roelofs was een early adopter van 3D printen, maar de meeste 3D print technologieën waren niet geschikt om het formaat en het materiaal te produceren dat nodig is voor publieke tentoonstelling buitenshuis… tot nu toe.


3Dealise, het baanbrekende industriële 3D print bedrijf, is in staat om met digitale precisie complexe producten te maken tot Ø5000 mm en 5000 kg gewicht. Dat maakt 3Dealise de ideale partner voor de behoeften van Roelofs: complexe kunstwerken die groot en stevig genoeg zijn voor publieke openlucht-opstelling. 3Dealise werkt al enige tijd samen met Roelofs om zijn ideeën tot stand te brengen, met baanbrekende resultaten.


Rinus Roelofs en 3Dealise zullen volgende maand op de RapidPro vakbeurs een levensgroot 2,3-meter-hoog kunstwerk onthullen dat met 3D printen gemaakt is.

 

Waar: RapidPro, Veldhoven
Stand: 3Dealise, stand 79
Wanneer: 1 maart om 11:00 uur
Toegangskaarten: RapidPro website

 

UNSERE VISION: DIE NÄCHSTE REVOLUTION IM PRODUKTIONSBEREICH

Freiheit des Entwurfs
Direkt vom CAD
In der eigenen Region
Alles aus einer Hand
Keine Verschwen-dung
Wenig CO2
Schnell
Einzelan-fertigungen