Knoopzuil mogelijk dankzij 3D-printen - 3Dealise in CAD Magazine

Metalen gietstuk op basis van zandvorm

 

Rinus Roelofs noemt zichzelf een ‘digitaal beeldhouwer’: hij creëert beeldhouwwerken op een computer. Roelofs is al meer dan twintig jaar een pionier op dit vlak. Hij is ook een wiskundige, en zijn creaties zijn geïnspireerd door wiskundige structuren.

 

Knoopzuil mogelijk dankzij 3D-printen - 3Dealise in CAD Magazine Knoopzuil mogelijk dankzij 3D-printen - 3Dealise in CAD Magazine

 

Veel van Roelofs ideeën zijn geometrisch zo complex, dat deze moeilijk praktisch realiseerbaar zijn, zeker met traditionele productiemethoden. Roelofs was een vroege gebruiker van 3D-printen voor zijn werk. De meeste 3D-printers zijn echter niet in staat objecten te produceren die groot en stevig genoeg zijn voor publieke opstelling in de openlucht, zoals in een museumtuin. Om toch tot een resultaat te komen, ging Roelofs de samenwerking aan met 3Dealise. Dit bedrijf heeft in eerste instantie 400 mm hoge prototypes van twee ontwerpen gemaakt voor Roelofs, om te tonen wat er mogelijk is. Toen werd de uitdaging aangegaan om een 2,3 meter hoge ‘knoopzuil’ voor Roelofs te maken, een vorm die door Roelofs wordt omschreven als ‘een buis die in de knoop zit, op een onconventionele manier’.

 

Technologie

 

3Dealise gebruikt een tweestapsproces om grote objecten te produceren. Eerst print een gigantische 3D-printer, die producten tot het formaat van een telefooncel (bouwvolume 1800 x 1000 x 700 mm) binnen 24 uur kan printen, een zandvorm voor het metaalgieten. Zandvormen kunnen hierbij als Lego-blokken gestapeld worden om nog grotere vormen te maken. Het gebruik van 3D-printen in deze stap maakt ‘vormvrijheid’ mogelijk, evenals andere voordelen van 3D-printen.


Vervolgens wordt met behulp van de 3D-geprinte zandvorm een metalen gietstuk gemaakt. Deze tweede stap gebruikt een traditioneel gietproces, en daarmee wordt hoogwaardig materiaal met bekende materiaaleigenschappen geproduceerd, dat zo nodig voorzien kan worden van een materiaalcertificaat zoals Lloyds 3.1.

 

600 Kilo

 

Roelofs heeft het beeldhouwwerk op de RapidPro-vakbeurs onthuld voor een publiek van enthousiastelingen en pers. Het was voor het eerst dat Roelofs het beeldhouwwerk zelf zag, en hij was verrukt om eindelijk een levensgrote versie te zien van het idee dat hij zo veel jaren geleden al bedacht. De sculptuur is 2,3 meter hoog en gemaakt van circa 600 kilo ijzer. Roelofs: “Ik had de idee voor dit kunstwerk al heel lang, en pas eind jaren 90 was de software goed genoeg om het te kunnen ontwerpen. Sindsdien heb ik geprobeerd het ook te realiseren en dat was niet eenvoudig. Eerst heb ik een versie gemaakt met digitaal gezaagde plakken hout. Een kleine versie in kunststof 3D-printen werd enkele jaren terug mogelijk, en nu is er voor het eerst een levensgrote versie, zoals het stuk bedoeld was.

 

Directeur Roland Stapper is van mening dat er nieuwe grenzen zijn doorbroken met de totstandkoming van het kunstwerk. “Deze nieuwe technologie is belangrijk om twee redenen: Allereerst toont het aan dat ontwerpvrijheid ook beschikbaar is voor grote objecten. Een tweede belang van deze technologie is dat hiermee grote metalen objecten te maken zijn. Het is dus haalbaar om structureel stevige en vandaalbestendige objecten te creëren met 3D-printen. Dat is bijvoorbeeld essentieel voor de opstelling van kunstwerken in de openlucht.

 

UNSERE VISION: DIE NÄCHSTE REVOLUTION IM PRODUKTIONSBEREICH

Freiheit des Entwurfs
Direkt vom CAD
In der eigenen Region
Alles aus einer Hand
Keine Verschwen-dung
Wenig CO2
Schnell
Einzelan-fertigungen