3Dealise featured in 3D-Print Magazine

Gecertificeerde producten en toch 3D-printen

 

3D metaalprinten is een relatief langzaam proces en veel poeders zijn nog niet gecertificeerd. Dat zijn twee beperkingen van de technologie die 3Dealise omzeilt door de zandvormen voor gietwerk te 3D-printen. "Daarna kunnen de onderdelen gegoten worden en een certificaat krijgen", zegt Roland Stapper, directeur van 3Dealise dat met de ExOne machine een vliegende start heeft gemaakt.

 

3Dealise is het eerste onafhankelijk zandprintcentrum in Europa. Op een S-Max 3D-printervan ExOne produceert de onderneming zandvormen voor de gietindustrie. De eerste maanden zijn succesvol geweest, maar, zo zegt Roland Stapper er meteen bij: het werk komt niet vanzelf. "We moeten veel werk in de markt verzetten. Er bestaat veel enthousiasme maar ik merk dat er nog steeds veel scepsis bestaat. Is ons product wel industrieel; inzetbaar?"

 

Nieuwe en oude techniek
Voor 3Dealise is de markt globaal de Benelux, een deel van Duitsland en Engeland. Vooral dat laatste land, Engeland, ontpopt zich tot een interessante markt, zegt Roland Stapper. "Het mooie van ons concept is dat we een heel nieuwe technologie, 3D-printen, koppelen aan een heel oude metaaltechniek, gieten. Hiermee omzeilen we twee problemen bij het 3D-printen van metaal. Namelijk dat het proces langzaam is en dat producten moeilijk te certificeren zijn. Bij ons ontstaat er uiteindelijk een product gemaakt volgens een gecertificeerd proces en met eigenschappen die al lang bekend en geaccepteerd zijn." Belangrijk blijft evenwel, zo benadrukt hij, datje wel de juiste producten selecteert. Hij denkt dan ook niet dat 3D-printen het traditionele gietvorm maken volledig gaat verdringen.

 

Design for printing
Om de maximale winst van het printproces te benutten, moet je specifiek voor 3D-printen ontwerpen. Traditionele beperkingen van gieten, zoals ondersnijdingen, interne structuren en overhangende delen, vervallen als je een vorm ontwerpt die je vervolgens print. De typische producten die zich lenen voor het zandprinten, zijn vormen die je snel nodig hebt, heel complex zijn of waarvan er slechts enkele nodig zijn. Verder biedt het zandprinten de mogelijkheid om gewicht van het eindproduct te reduceren, omdat je zowel dunwandiger kunt ontwerpen alsook inwendige structuren kunt aanbrengen. Ook biedt deze manier van werken het voordeel datje geen dure gietmodellen meer op voorraad hoeft te houden om het gietdeel snel te kunnen maken als dat nodig is. Bij oude producten waar geen tekeningen meer van beschikbaar zijn, kun je met reverse engineering door het bestaande product te scannen snel tot een bruikbaar 3D model komen.

 

 3D-Print Magazine Mar 20153D-Print Magazine Mar 2015

UNSERE VISION: DIE NÄCHSTE REVOLUTION IM PRODUKTIONSBEREICH

Freiheit des Entwurfs
Direkt vom CAD
In der eigenen Region
Alles aus einer Hand
Keine Verschwen-dung
Wenig CO2
Schnell
Einzelan-fertigungen